به گزارش مارین نیوز به نقل از اقتصاد سرآمد، هر ساله تعدادی از هموطنانمان به هنگام شنا در دریاها دچار حادثه میشوند و متاسفانه شاهد جان باختن برخی از هموطنان در اثر غرقشدگی هستیم. سامانه کنترل و مدیریت هوشمندسازی سواحل، طرحی بود که با هدف کاهش این دست از حوادث طراحی شد و در دستور کار قرار گرفت.
سامانه کنترل و مدیریت هوشمندسازی سواحل یک طرح ملی و کشوری است که با ایده و نظر هیئت نجات غریق و غواصی استان مازندران و توسط نیروهای بومی دانشگاه مازندران طراحی شده است. این طرح دارای کاربردهای زیادی است. از آنجایی که سالانه در فصلهای مسافرخیز و تعطیلیها، شهرهای ساحلی کشور بیشترین سرانه جذب توریست و گردشگران را از سراسر کشور به خود اختصاص میدهند از شاخصههای مهم این سامانه، میتوان به رصد آنلاین اتفاقات سواحل اشاره کرد که سبب سهولت در امر امداد و نجات خواهد شد.
در حالی که این دست حوادث در سایر کشورهای ساحلی و اروپایی با طرحهای مشابه به ندرت اتفاق میافتد و اکنون سوال این است چرا این طرح ملی که به تأیید وزارت کشور رسیده و اعتبار ۵ میلیاردی آن نیز به حساب اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران واریز شده اجرایی نشده است. سامانه هوشمند ساماندهی سواحل کشور یا طرح GIS توسط جوانان استان مازندران طراحی شده و قابلیت اجرا به عنوان یک طرح ملی در ۷ استان ساحلی کشور را دارد. همچنین پیش از این برخی از مسئولان عنوان کرده بودند که طرح هوشمندسازی سواحل در وزارت کشور به عنوان طرح ملی تصویب شده و بودجه آن
آماده است.
۵ میلیارد تومان برای آغاز اجرای طرح هوشمندسازی سواحل
روزهای پایانی آذرماه سال جاری بود که برخی رسانهها گزارش دادند که ۵ میلیارد تومان اعتبار برای بروزرسانی سامانههای نجاتغریق اختصاص یافته که باید در سریعترین زمان ممکن نسبت به پرداخت آن اقدام شود. نقی کریمیان رئیس هیات نجاتغرق و غواصی مازندران با اشاره به اینکه استان مازندران حدود چهار سال در بحث هوشمندسازی سواحل فعال بوده است، اظهار کرد: باتوجه به این مهم نمره قبولی به هیات نجات غریق استان مازندران داده شد. وی با بیان اینکه مازندران بهعنوان استان معین انتخاب شده است، افزود: این طرح برای هفت استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، اهواز، گیلان، گلستان با محوریت استان مازندران آغاز شده است.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران با اعلام اینکه برای مرحله نخست ۵ میلیارد تومان اعتبار برای بروزرسانی این سامانه به مازندران اختصاص داد، تصریح کرد: این اعتبار به اداره کل ورزش واریز شد ولی تاکنون با گذشت چند ماه هنوز به هیات نجاتغریق و غواصی مازندران اختصاص نیافته است که باتوجه به اهمیت موضوع و پوشش هفت استان کشور بامحوریت استان مازندران لزوم تسریع در اختصاص این میزان اعتبار ضروری است.
بایکوت اجرای طرح ساماندهی سواحل
از آنجایی که سالانه در فصلهای مسافرخیز و تعطیلیها، شهرهای ساحلی مازندران بیشترین سرانه جذاب توریست و گردشگران را از سراسر کشور به خود اختصاص میدهد از شاخصه های مهم این سامانه، باید به رصد آنلاین اتفاقات سواحل اشاره کرد که سهولت امداد و نجات را در بردارد. با یک نگاه به سال های گذشته می توان گفت که هم وطنانمان بعلت عدم آشنایی به فن شنا متاسفانه جان خود را در دریا از دست میدهند که هوشمند سازی سواحل می تواند به کاهش آمار غریق کمک شایانی بکند.چرا که مرگ حتی یک انسان هم زیاد است. در حالی که این دست حوادث در سایر کشورهای ساحلی و اروپایی با طرحهای مشابه به ندرت اتفاق می افتد. این طرح ملی که به تایید وزارت کشور رسیده و اعتبار۵ میلیاردی آن نیز به حساب اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران واریز گردیده است، از تاریخ تیرماه سال جاری تا امروز به مدت ۵ ماه به چه دلیلی اجرایی نشده و این اعتبار جهت بروزرسانی سامانه اختصاص نیافته است. استان های دیگر جهت اجرای این طرح دندان تیز کرده اند اما متاسفانه با وجود تخصیص اعتبار لازم این پروژه ۵ ماه است که بایکوت مانده است.
در این میان علی رجبی، مدیرکل ورزش و جوانان مازندران درباره دلایل اجرایی نشده طرح ملی کنترل هوشمند سواحل میگوید: مبلغ فوق مربوط به اداره ورزش و جوانان است و ورزش و جوانان در حال انجام اقدامات آن برای طرح ساماندهی ساحل است زیرا بودجه از وزارت کشور آمده و مجری آن اداره کل ورزش و جوانان با نظارت استانداری است. رجبی درباره اینکه چرا طرح ساماندهی سواحل با تأخیر چندماهه هنوز اجرا نشده است، اظهار داشت: بودجهای که وزارت کشور به حساب ورزش و جوانان ریخت متعلق به نجات غریق و طرح ساماندهی ساحل نیست و این مبلغ با نظارت سازمان بازرسی و دیوان محاسبات، صرف ورزش استان میشود و در خصوص این موضوع نیز نظر سازمان بازرسی