تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۵۲۸۳
تعداد بازدید: ۳۰۵
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۰

ایرانی‌ها از ماهی استرلیاد خاویار گرفتند

محققان انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان (وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات ایران) موفق شدند از ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) خاویار پرورشی استحصال كنند.

به گزارش خبرگزاری (ایسنا، این‌ گونه که بومی آب‌های شیرین رودخانه‌های ولگا، اورال، در حاشیه دریای خزر و رودخانه دانوب اروپا ماست؛ در سال 1383 از کشور مجارستان خریداری و در وزن یك تا سه گرم به کشور معرفی شد.

از بدو ورود، این‌گونه در حوضچه‌های بتنی و استخرهای خاکی نگهداری و با غذای دستی پرورش یافتند. پس از یک دوره چهار ساله بیش از 90 درصد ماهیان ماده به بلوغ جنسی رسیدند.

در این طرح تحقیقاتی جمعاً تعداد 200 عدد مولد پرورش یافتند که پس از بررسی‌های فیزیولوژیکی و ارزیابی گنادهای جنسی آنها تعداد 50 نمونه از بهترین ماهیان جداسازی و جهت تکثیر و تولید خاویار انتخاب شدند. از این تعداد، خاویار 18 عدد ماهی ماده استحصال شد.

به گفته محققان، نکته قابل توجه اینکه ماهیان استرلیاد ماده در اوزان بسیار پایین حتی کمتر از یک کیلوگرم خاویار تولید كردند، به طوری که حداقل وزن ماهی ماده 640 گرم و حداکثر آن 984 گرم و میانگین وزنی آنها 807 گرم بود و این ماهیان قادر بودند حداقل 64 گرم و حداکثر 109 گرم و میانگین 85 گرم خاویار تولید نمایند. به عبارت دیگر میانگین خاویاردهی ماهی استرلیاد در شرایط ایران تقریباً 5/9 درصد وزن کل بدن می‌باشد.

در این بررسی از 18 عدد ماهی جمعاً 268/1 کیلوگرم خاویار دان یک استرلیاد عمل‌آوری شد که در قوطی‌های 100 گرمی بسته بندی شدند.

گفتنی است، معرفی تاسماهی استرلیاد موجب تنوع بخشی و معرفی گونه‌های جدید در صنعت آبزی‌پروری تاسماهیان کشور می‌باشد و بستر مناسبی را برای تولید خاویار پرورشی در زمان کوتاهتر فراهم خواهد كرد.

ارسال نظر