کد خبر: ۳۸۳۷۴
تعداد بازدید: ۴۱۴
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱

نمایش اقتدار و توانمندی صنعت دریایی و توان مهندسین و دریانوردان کشور به جهانیان

فرمانده ناوشکن دنا گفت: مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نمایش اقتدار و توانمندی صنعت دریایی کشور و توان مهندسین و دریانوردان کشورمان بود که در این مأموریت به منصه ظهور گذاشته شد.
به گزارش مارین نیوز، ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن دنا و ناو بندرمکران با استقبال فرمانده نیروی دریایی ارتش و خانواده‌ های کارکنان این ناوگروه پیش از ظهر روز شنبه 30 اردیبهشت ‌ماه وارد منطقه یکم دریایی نیروی دریایی ارتش در بندر عباس شدند. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از ۸ ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین بود، هم اکنون در بندرعباس پهلوگیری کرده است.


ناخدا دوم عرشه امید مقانی فرمانده ناوشکن دنا ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با مهر، با اشاره به مأموریت ناوگروه ۳۶۰ ارتش در پیمودن دور دنیا گفت: در هر عرصه و کاری یک نقاط عطف و تحول آفرین وجود دارد در عرصه دریایی و تحول دریایی نیز برخی اقدامات و نقاط تاریخی وجود دارد که مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش به دور دنیا را می‌توان نقطه عطف و تحول قدرت دریایی ایران اسلامی دانست.
وی ادامه داد: مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نمایش اقتدار و توانمندی صنعت دریایی کشور و توان مهندسین و دریانوردان کشورمان بود که در این مأموریت به منصه ظهور گذاشته شد.
فرمانده ناوشکن جدنا گفت: همه درس‌های دانشگاهی علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و کشوری، پشتیبانی ما در این سفر تاریخی بودند و ما به عنوان نماینده صنایع دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور در این سفر تاریخی حضور داشتیم که توانستیم با یاری خداوند متعال و با دعای خیر مردم عزیز کشورمان این برگ زرین را در تاریخ دریا نوردی کشور رقم بزنیم.


وی با اشاره به پهلوگیری ناوگروه ۸۶ در برخی از بنادر کشورهایی که در سر مسیر مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود گفت: در این پهلوگیری ها و بازدید از بنادری که داشتیم برای میزبانان ما جای تعجب داشت که این ناو دنا ساخت جمهوری اسلامی ایران است و افسران و کارکنان این ناف افرادی هستند که در داخل ایران و در آموزشگاه‌های ایران آموزش دیده و با وارد این مأموریت عظیم و تاریخی شده‌اند و همه چیز در این مأموریت کاملاً ایرانی و با پشتیبانی و مدیریت ایرانی انجام شده است.
فرمانده ناوشکن دنا تصریح‌کرد: تحقق رویاها نیاز به فداکاری دارد و کارکنان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مأموریت ۸ ماه که بسیار مأموریت دشوار و طاقت فرسایی بود با ایثار و ازخودگذشتگی توانستند اقتدار دریایی کشور را در یک عرصه جهانی به نمایش گذاشته و اقتدار و سربلندی را برای کشور عزیزمان به ارمغان بیاورند.
براساس این گزارش، این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، هم‌اکنون در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرده است.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند.







ارسال نظر