کد خبر: ۳۸۴۵۳
تعداد بازدید: ۱۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱

دعوت انجمن مهندسی دریایی جهت برگزاری میزگرد مشترک در خصوص آزادسازی واردات شناورهای تفریحی

رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: مسئولین محترم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی را دعوت می کنم تا طی میزگرد تخصصی مشترک درباره مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص آزاد سازی واردات شناور های تفریحی بحث و گفتگو کنیم.
به گزارش مارین نیوز، در ارتباط با مخالفت انجمن مهندسی دریایی ایران با مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برای آزاد سازی واردات کشتی های تفریحی با معافیت حقوق ورودی، خبرنگار مارین نیوز با حسن رضا صفری رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران مصاحبه ای انجام داده است که در ادامه میخوانید.
  • به دنبال اعلام مخالفت انجمن با مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برای آزاد سازی شناور های تفریحی واکنشهایی توسط بعضی از افراد و نهادها مطرح گردید تا حدی که این اقدام مجلس را شجاعانه و در راستای توسعه گردشگری دریایی تلقی گردیده و واکنش انجمن را احساسی، غیر منطقی، در راستای حفظ منافع جمعی محدود ذکر شده است. نظر شما در ارتباط با اینگونه واکنش ها چیست؟
به نظرم ما گفتگو را ادامه دهیم و قضاوت را به مخاطب واگذار کنیم. زیرا مخاطب به خوبی می ‌تواند تشخیص دهد که آیا سود در واردات بی ‌رویه است و یا سود در مهار تورم و رشد تولید و آن هم رشد تولید در بخشی که اتفاقاً اشتغال زاترین بخش صنایع دریایی است. همچنین مخاطب به خوبی تشخیص می دهد که نباید به بهانه توسعه بخشی مثل بخش گردشگری دریایی به بخش دیگر اشتغال زا که منجر به رشد تولید و فناوری می‌گردد ضربه زد. یا باید از محل توسعه سایر بخش ‌ها مثل گردشگری و نوسازی ناوگان برای سایر بخش ‌ها بازارسازی نمود تا همه بخش‌ های یک صنعت و یک صنف به طور یکپارچه رشد و ارتقا یابند. فراموش نکنیم که در کشور ما قبلا شناورهای گردشگری پیچیده ‌تر و با تکنولوژی بالاتر ساخته شده است و این بخش بخشی نیست که بتواند توان و ظرفیت صنعت داخلی را زیر سوال ببرد.
اصلی ترین هدف هیئت مدیره در چشم انداز توسعه انجمن همانطورکه بارها اعلام گردیده، توسعه اقتصاد دریا محور است. این یک شعار تنها نیست و میتوانید آثار آنرا در فعالیت های هیئت مدیره طی 4 ماه گذشته به وضوح مشاهده نمائید تا حدی که به عدم حذف موضوع کلیدی اقتصاد دریا محور از لایحه برنامه هفتم منجر گردیده است. 
حوزه اقتصاد دریا محور فعالیت های اقتصادی مختلف و متنوعی را در بر میگیرد. هر یک از این فعالیت ها به صورت های مستقیم، غیر مستقیم و القایی بر اقتصاد کشور تاثیر گذارند. به عنوان نمونه، توسعه آبزی پروری دریایی به صورت مستقیم موجب توسعه کسب و کار قشر ماهیگیران میشود، به صورت غیر مستقیم موجب توسعه کسب و کار سازندگان تجهیزات پروش ماهی در قفس و کشتی های پشتیبانی می گردد. از سوی دیگر، توسعه درآمدها به صورت القایی موجب توسعه هزینه کرد شاغلین حوزه های اشاره شده در سایر اقلام های تولیدی و مصرفی کشور میگردد. این موضوع را میتوان در سایر فعالیت های دریایی مشاهده نمود.
  • منظور شما اینست که هدف انجمن توسعه رفاه مردم است و گروه خاصی را هدف گزاری نکرده است؟
دقیقا، موضوع ارزش افزوده القایی یک مبحث مهم در اقتصاد است. اما در مورد منطقی بودن اقدام انجمن باید عرض کنم که اولین اقدام منطقی در توسعه اقتصاد دریا محور ارائه تعریف دقیق و روشن از اقتصاد دریا محور است. اقدام بعدی تعیین سهم آن از اقتصاد کشور به تفکیک اجزای اصلی و اقدام بعدی هدف گذاری توسعه به تفکیک اجزا و با ارائه برنامه های عملیاتی و در نهایت پایش و اصلاح برنامه است. خوشبختانه موارد فوق در مصوبات دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی و دستور رئیس محترم جمهور که پیرو جلسه فوق به سرپرست وقت وزارت صمت ابلاغ نموده اند به روشنی لحاظ گردیده و توسط انجمن در حال پیگیری است.
  • آیا منظورتان اینست که باید به موضوع توسعه گردشگری دریا محور به عنوان یکی از اجزای موضوع کلیدی اقتصاد دریا پایه نگاه کرد؟
بله، همینطور است. دلیل اتخاذ تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس، توسعه اقتصاد گردشگری ذکر شده است. باید مراحل ذکر شده طی شود تا مشخص گردد که تصمیم صورت گرفته چه تاثیری بر اقتصاد دارد. این موضوع نیازمند به دسترسی به اطلاعات دقیق از ارزش فعالیت های گردشگری است. خوشبختانه تشکیل سامانه حساب های اقماری گردشگری توسط وزارت میراث فرهنگی در حال تدوین است و به نظر میرسد مراحل پایانی را جهت ورود به عرصه برنامه ریزی طی می کند ولی متاسفانه فقط در حد جمع آوری اطلاعات حمل و نقل مسافرت های دریایی به موضوع گردشگری دریا محور ورود نموده است در حالیکه سهم متوسط جهانی گردشگری دریا محور از اقتصاد دریا محور 24 درصد و در نمونه کشورهایی نظیر ایرلند حدود 50 درصد است. 
بنده از این موقعیت استفاده و مسئولین محترم گردشگری و کمیسیون تلفیق مجلس را دعوت می کنم تا طی میزگرد تخصصی مشترک در این باره بحث و گفتگو کنیم. در اینجا به صورت اختصار و بر اساس آمار و اطلاعات سایر کشورها عرض میکنم که این تصمیم نه تنها تاثیر اندکی بر توسعه اقتصاد گردشگری ساحلی دارد بلکه موجب تعطیلی کسب و کارهای مرتبط با ساخت انواع قایق ها و کشتی های گردشگری خواهد گردید. ضمن اینکه این مصوبه در مغایرت با مصوبات دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریای قرار دارد. البته موضوع  واردات کشتی های کروز به دلیل پیچیدگی این نوع از کشتی ها خارج از اعتراض انجمن است.
قطعا برگزاری این میزگرد و میز گردهای مشابه در حل چالش های حوزه اقتصاد دریا محور مفید خواهند بود.  مارین نیوز به نوبه خود ضرورت برگزاری این میزگرد را اطلاع رسانی خواهد نمود. متشکرم.





نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
صدرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۴
0
0
باید هم اندیشی کرد و این تنها راه پیشرفت است ولی متاسفانه این هم اندیشی ها معمولا به نتیجه نمی رسد و همیشه زور خرید بر ساخت می چربد
ارسال نظر