به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مارین نیوز به نقل از مانا، سایت کانتینر نیوز با انتشار آخرین دادههای مؤسسه تحقیقاتی کلارکسون در این زمینه نوشت که بحران کشتیرانی در دریای سرخ، خشکسالی کانال پاناما و کاهش ترانزیت از کانال سوئز منجر به بالاترین رشد ثبتشده از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون شده است و به افزایش نرخها به سطوح بسیار سودآور برای اکثر بخشهای کشتیرانی کمک کرده است.
بر این اساس، تجارت دریایی توانسته است رشد ۶.۵ درصدی تُن مایل را در سال جاری ثبت کند که بالاترین نرخ توسعه در ۱۴ سال گذشته است. رشد سالانه تُن مایل از زمان بحران مالی بهطور متوسط ۲.۹ درصد بوده است.
براساس این گزارش، تجارت دریایی در مسیر رسیدن به رقم ۱۲.۶ میلیارد تُن در سال جاری میلادی است و در این ارتباط، ۶۶.۶ تریلیون مایل را بهعنوان یک نقطه عطف تجربه خواهد کرد.
«یان ریندبو»، مدیرعامل شرکت کشتیرانی دانمارکی نوردن، در این رابطه گفت: «امروزه ناوگان جهانی برای تجارت کاملاً بهینه ساخته شده است. به همین دلیل ما بازارهای بزرگی داریم، چون شاهد بروز مشکلات در دریای سرخ بودهایم و بنابراین برای حمل حجم محموله به کشتیهای بیشتری نیاز است.»
در ادامه این گزارش آمده است که شاخص کلارکسون در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۲۳۰۲۲ دلار رسید که ۳۲ درصد بالاتر از روند ۱۰ ساله است. کشتیهای کانتینری بهعلت حمله شبهنظامیان حوثی یمن علیه کشتیرانی تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن، بیشترین تغییر الگوهای تجاری را داشتهاند.
در گزارش مؤسسه کلارکسون تأکید شده است که خطوط کشتیرانی کانتینری در سهماهه سوم ۲۰۲۴ میلادی مجموعاً ۲۶.۸ میلیارد دلار درآمد کسب کردهاند که بیش از دو برابر درآمدی است که صنعت حملونقل کانتینری در هر سال کامل قبل از دوره کووید به دست آورده است.
مؤسسه آلفالاینر نیز گزارش داد که بحران جاری در دریای سرخ تأثیر بیشتری نسبت به کووید بر اشتغال کشتیها داشته است و به افزایش درآمدها به بالاترین سطح در سال جاری کمک کرده است.