کد خبر: ۳۸۸۷۱
تعداد بازدید: ۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰

نگاه ویژه دولت به گردشگری دریایی و رفع موانع سرمایه گذاری

نشست هم‌اندیشی سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه گردشگری در شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مارین نیوز به نقل از مانا، در این نشست مسائلی از جمله نبود زیرساخت‌های لازم، عدم آنتن‌دهی گوشی‌های همراه، لزوم ارتقای فرودگاه و بندر در غرب استان، انجام پرواز‌های محدود به غرب استان، تداخل حرایم میان دستگاهی، قرار داشتن در منطقه البرز مرکزی، حمایت از سرمایه‌گذاران جامع هتلداری، لزوم تامین زیرساخت‌های لازم و تعاملات بانکی برای جذب گردشگر خارجی مطرح شد.

کامران پولادی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در این نشست ضمن خیرمقدم به وزیر میراث‌فرهنگی و نیز استاندار مازندران، اظهار کرد: این سفر به‌منظور رفع موانع سرمایه‌گذاری است و به همین جهت از دکتر صالحی امیری دعوت کردیم.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت، خاطرنشان کرد: هر ملتی که فرهنگ برتر داشته باشد و بتواند به دیگر جوامع بشناساند و آن را تبدیل به پروژه کند، مردان پیروز میدان هستند.

پولادی ادامه داد: ایران با ۷۰۰۰ سال تمدن و گنجینه‌های مختلف در تمام جهان شناخته شده است.

وی اظهار کرد: استان مازندران از مواهب خدادادی مثل جنگل و دریا برخوردار است و مردمان مهمان نوازی دارد، اما به‌نظر می‌رسد آن چنان که باید صنعت گردشگری رونق پیدا نکرده است.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت، گفت: در حالی که شعار مقام معظم رهبری مشارکت مردم است، اما پروژه‌ای را شروع کردیم که اهلیت آن در استان تایید شده، اما مجوز برای او صادر نشده و این پروژه برای ۱۰۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد کرد.

پولادی تاکید کرد: غرب مازندران تکیه‌گاه گردشکری کشور است و لذا باید از سرمایه‌گذاران حمایت شود.

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی مازندران در نشست هم‌اندیشی با سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه گردشگری شهرستان‌های چالوس، نوشهر و کلاردشت در هتل پارسیان خزر، اظهار کرد: به خود می‌بالیم که استان مازندران قطب گردشگری است و افتخارمان آن است که وزیر گردشگری از استان مازندران است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی مازندران خاطرنشان کرد: اداره‌کل صنایع‌دستی برنامه‌های خود را بر مبنای سیاست‌های دولت و برنامه توسعه هفتم قرار داده و رفع موانع سرمایه‌گذاران در اولویت کاری قرار دارد.

این مسئول ادامه داد: در خصوص سرمایه‌گذاری دریایی دو مقوله را در طرح جامع گردشگری دیدیم که به بسته‌های اجرایی رسیده و گردشگری آبی و ساحلی در این مقوله قرار دارد.

ایزدی بیان کرد: آنچه در برنامه هفتم توسعه آمده است بحث تکثر هتل‌ها است و لذا احداث هتل در اولویت مازندران قرار دارد.

وی عنوان کرد: پروژه‌های ترکیبی نیز از موضوعات مهمی است و لذا احداث هتل در سواحل با مشکلاتی مواجه هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اعلام کرد: در حال حاضر در استان مازندران ۲۰۰ پروژه با ۴۷ همت داریم که ۱۱۰ میلیارد در سال گذشته جذب شده است.

این مسئول ادامه داد: مهم‌ترین چالش کنونی، در اراضی موسوم به جنگلی و جلگه‌ای است که این اراضی ۹۵۳ قطعه بوده که نقض شده و قابلیت گردشگری آنان با مشکل مواجه شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران، گفت: ۵۵۰۰ خانه مسافر تاکنون مجوز دریافت کرده‌اند و ثبت محور است و لذا صدور مجوز یک دغدغه است.

یوسف نوری استاندار مازندران نیز در این نشست اظهار کرد: قطعا پیگیر مشکلات سرمایه‌گذاران در سطوح ملی خواهیم بود.

وی افزود: دومین سفر وزیر میراث‌فرهنگی است و قطعاً شاهد سفر‌های بعدی خواهیم بود.

استاندار مازندران، خاطرنشان کرد: مازندران قطب گردشگری است و لازم است ویژه دیده شود.

نوری بیان کرد: مدیریت موضوع تخصصی است و باید تخصصی به آن نگاه شود.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: یکسری تداخل حرایم وجود دارد و می‌شود بنشینیم موضوعات را کنار هم حل کنیم.

مقام عالی دولت در استان گفت: بسیاری از اراضی در حریم دستگاه‌های مختلفی وجود دارد و تداخلات آن بیش از هر استانی در کشور است.

نوری بیان کرد: امروز جنگ اقتصادی است و سرمایه‌گذار همچون یک رزمنده دفاع مقدس است و البته جزئی از مردم است و باید عینک همدیگر را به چشم بزنیم.

وی افزود: اراضی جنگلی و جلگه‌ای یک مصوبه از هیات دولت برای فعالیت اقتصادی دوستدار محیط زیست با اولویت گردشکری می‌خواهد.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: بحث بعدی پلتفرم یکپارچه خانه مسافر‌ها است که باید ساماندهی شود و باید در یک سکویی قرار بگیرند که هم هدایت و هم کنترل شوند.

مقام عالی دولت در استان ادامه داد: این جلسه قطعاَ به حل مشکلات فی ما بین کمک خواهد کرد و باید در کنار یکدیگر بنشینیم و مشکلات را رفع کنیم.

نوری متذکر شد: گردشگری یک کار فاخر فرهنگی برای نشان دادن مزیت‌ها است که باید فرهنگی دیده شود و نه کالایی و لذا باید به درستی هدایت شود.

وی یادآور شد: میراث ناملموس ما هم باید هم‌تراز با میراث ملموس استان دیده شود.

آیت‌الله حسینی امام جمعه نوشهر نیز گفت: صنعت گردشگری هم ثروت دارد و هم فرهنگ و نخستین حکومت علویان در این دیار در کجور نوشهر تشکیل شده است.

وی افزود: متاسفانه در مناطقی با ۵۰۰۰ سال قدمت هیچ اقدامی صورت نگرفته و در حال تخریب است.

امام جمعه نوشهر خاطرنشان کرد: باید به همراه مشکلات، پیشنهاد هم ارائه شود.

وی از عدم وجود بانک اطلاعاتی جامع گردشگری و عدم وجود بازار دائمی صنایع‌دستی انتقاد کرد و گفت: باید از این موضوعات حمایت و برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی افزود: سال ۱۴۰۴ سال نود سالگی نوشهر است و امید داریم این موضوع ثبت و برنامه‌ریزی شود.

امام جمعه نوشهر متذکر شد: ما در نوشهر متاسفانه موزه نداریم و مشکل دیگر آن است که تعامل میان دستگاهی ما بسیار ضعیف است.

 
 
ارسال نظر