به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جك بارث، یكی از محققان اقیانوسشناس در دانشگاه اورگان امریكا، دراینباره گفت: كمبود اكسیژن باعث تغییر در اكوسیستم و از میان رفتن و شكننده شدن زنجیره غذایی در اقیانوسها میشود. این موضوع خود باعث تغییر در سیستم سراسری جانداران و آبزیان اقیانوس میشود.
این دانشمند خاطرنشان كرد: كاهش اكسیژن در اعماق اقیانوسها به ویژه در سواحل شمال غرب اقیانوس آرام در ایالات متحده امریكا مشهودتر است. در بخشهایی از ایالت اورگان، ما شاهد فقدان اكسیژن هستیم. این موضوع باعث شده تا گونههایی از خرچنگها و ستارههای دریایی با عمر بیش از 25 ساله تلف شوند؛ چرا كه با نبود اكسیژن بدن این جانداران در میان رسوبات اقیانوسی و اسیدها حل میشود.
از سوی دیگر، محققان علوم اقیانوس شناسی اعلام كردند كه اگر چه طی 50 سال گذشته یك سوم از سطح اكسیژن در اقیانوسهای آرام و هند كاسته شده است و این فرآیند به صورت تدریجی صورت گرفته است، اما همین میزان هم، باعث تخریب زیرساختهای اقیانوسی و از میان رفتن گونههای زیستی و جانوری میشود.
بنابر برآوردها، اگر هم دمای هوای زمین با روند فعلی همچنان بالا رود، احتمال این مسأله وجود دارد كه سطح اكسیژن در اقیانوسها پایینتر رود.