تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۹۵۱۴
تعداد بازدید: ۱۳۶
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰

اعطای جایزه شجاعت فوق‌العاده دریایی IMO به دریانورد کره‌ای برای نجات ۱۲ نفر

اعطای جایزه شجاعت فوق‌العاده دریایی IMO به دریانورد کره‌ای برای نجات ۱۲ نفر
سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) جایزه شجاعت فوق‌العاده سال ۲۰۲۵ را به افسر کره‌ای لی ته-یونگ برای نجات جان ۱۲ نفر در دریا اعطا کرد و هم‌زمان چندین قهرمان دریایی دیگر نیز با گواهی‌ها و نامه‌های تقدیر رسمی تجلیل شدند.

به گزارش مارین نیوز از IMO، سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) افسر لی ته-یونگ از کره جنوبی را به عنوان برنده جایزه شجاعت فوق‌العاده دریایی سال ۲۰۲۵ معرفی کرد. این جایزه به پاس اقدام قهرمانانه او در نجات ۱۲ نفر از خدمه کشتی صیادی ۱۳۵ Geumseongho که در نوامبر ۲۰۲۴ در سواحل کره جنوبی غرق شد، به وی اعطا می‌شود.
این تصمیم طی یکصد و سی‌وچهارمین جلسه شورای IMO که هفته گذشته (۷ تا ۱۱ جولای) در لندن برگزار شد، به تصویب رسید.
در مجموع ۶۰ نامزدی از سوی ۲۴ کشور عضو و یک سازمان غیر دولتی به IMO ارسال شده بود که پس از بررسی اولیه توسط دبیرکل IMO و ارزیابی هیأت داوران، لی ته-یونگ که به پیشنهاد فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل (ITF) معرفی شده بود، به‌عنوان شایسته‌ترین فرد انتخاب شد. مراسم رسمی اهدای جایزه در نوامبر ۲۰۲۵ در لندن برگزار خواهد شد.
لی ته-یونگ؛ الهام‌بخش جامعه دریانوردی
این افسر کره‌ای به‌دلیل رهبری، شجاعت و فداکاری بی‌نظیر در حادثه‌ای که در نزدیکی جزیره بی‌یانگدو (Biyangdo) در کره جنوبی روی داد، مورد تقدیر قرار گرفت.
در ساعات اولیه ۸ نوامبر ۲۰۲۴ کشتی صیادی ۱۳۵ Geumseongho به‌طور ناگهانی واژگون شد و تنها ملخ آن روی سطح آب باقی ماند. در حالی که برخی از خدمه به ملخ آویزان شده بودند و دیگران در امواج و جریان شدید گرفتار بودند، افسر لی بدون هیچ آموزشی در زمینه جست‌وجو و نجات دریایی و با به خطر انداختن جان خود، موفق شد ۱۲ نفر را به قایق نجات منتقل کند و آخرین نفری بود که خود را به ایمنی رساند.
فدراسیون ITF در معرفی او نوشت: «لی ته-یونگ یک دریانورد شجاع است که جان خود را برای نجات همکارانش به خطر انداخت. این تقدیر، صرفاً یک جایزه نیست، بلکه الهام‌بخش تمام دریانوردان جهان خواهد بود.»
این حادثه فشارهای روحی شدیدی به لی وارد کرد که همچنان برای غلبه بر آن تلاش می‌کند و در عین حال روحیه امید و شجاعت را در میان همکارانش زنده نگه داشته است.
تقدیر از دیگر قهرمانان دریا
شورای IMO همچنین با اعطای چهار گواهی تقدیر رسمی (Certificates of Commendation) و ۱۸ نامه تقدیر (Letters of Commendation) به افراد و تیم‌های دیگر که در عملیات‌های دشوار و خطرناک، شجاعت و مهارت خود را در نجات جان انسان‌ها یا جلوگیری از فجایع زیست‌محیطی نشان داده‌اند، موافقت کرد.

دریافت‌کنندگان گواهی تقدیر رسمی عبارتند از:
• کاپیتان و خدمه بالگرد Rescue 901 از اسکادران 103 نیروی هوایی سلطنتی کانادا (RCAF)، به‌دلیل شجاعت، استقامت و مهارت فنی در عملیات نجات ۲۰ نفر از خدمه کشتی MBC Baltic III در شرایط طوفانی و دریای متلاطم.
• کاپیتان دیمیتریوس فلوریس و خدمه یدک‌کش Aigaion Pelagos یونان، به‌دلیل عملکرد حرفه‌ای، فداکارانه و جسورانه در جلوگیری از نشت نفت و نجات کشتی M/T Sounion که پس از حمله هوایی دچار انفجار، حریق و خطر نشت ۱۵۰ هزار تن نفت خام در دریای سرخ شده بود.
• تیم ویژه امداد و نجات گارد ساحلی ژاپن، به‌دلیل شجاعت و فداکاری در نجات جان یکی از خدمه کشتی یدک‌کش Shouei-Maru که پس از برخورد با کشتی باربری دچار آتش‌سوزی و واژگونی شد. غواصان تیم امداد بدون درنگ و در شرایط خطرناک وارد لاشه کشتی شده و جان این فرد را پیش از غرق‌شدن کامل نجات دادند.
• نیروی امدادگر هوایی مایکل دی‌گلیو (Micheal Diglio) از ایستگاه هوایی گارد ساحلی آمریکا در کلیر واتر، به‌دلیل رشادت در نجات دو نفر از ملوانان گرفتار در کشتی بادبانی Venture در میانه طوفان Debby، در شرایط آب‌وهوایی بسیار وخیم و امواج بلند، با خطر جانی فراوان به دریا زده و آن‌ها را به سلامت نجات داد.

دریافت‌کنندگان نامه تقدیر عبارتند از:
• ستوان شایفول عالم و خدمه یدک‌کش Promotto گارد ساحلی بنگلادش برای مهار آتش نفتکش Banglar Sourabh و جلوگیری از فاجعه زیست‌محیطی.
• کاپیتان و خدمه کشتی Maersk Leader برزیل برای نجات ۲۰ نفر از خدمه کشتی Bram Force که در شب و شرایط سخت دچار آتش‌سوزی شد.
• کاپیتان تئودور تئودوروف و خدمه کشتی Eleen Armonia بلغارستان برای نجات ۳۴ نفر از کشتی در حال اشتعال Hasil Abadi 28.
• کاپیتان ژو جیا مین و خدمه کشتی Luo Tong 7002 چین برای نجات ۱۷ نفر در طوفان و امواج ۵ متری.
• لی ون شیا، خدمه بالگرد امداد B-7312 چین برای نجات یک ماهیگیر گرفتار در آب‌های آزاد.
• کاپیتان چیانگ لی و خدمه کشتی Jun Yang 1 چین برای جلوگیری از برخورد کشتی بی‌دستگاه Leo Empire با صخره و نجات ۷ نفر.
• کاپیتان شائو وی و خدمه کشتی Xin An Ning چین برای نجات ۳ نفر سرگردان در دریا.
• کاپیتان ژائو گو چیانگ و خدمه کشتی Amoy Century چین برای نجات ۲۵ نفر از کشتی در حال حریق ASL Bauhinia با محموله خطرناک.
• کاپیتان کوندارت گوادزابیا و خدمه کشتی Owl 5 گرجستان برای انتقال اضطراری بیمار در دریا.
• آلبرت بوتنر، پیتر فایفر، آلکس همپل و رنه باودیش از تیم امداد آلمان برای جلوگیری از زمین‌گیری نفتکش Eventin و فاجعه زیست‌محیطی.
• کاپیتان سونی توماس و خدمه کشتی INS Teg نیروی دریایی هند برای نجات ۹ نفر از تانکر Prestige Falcon در طوفان.
• کاپیتان سابینش وایات و خدمه کشتی Maersk Yukon پاناما برای نجات دو ماهیگیر پس از چهار روز سرگردانی.
• خدمه کشتی BRP Melchora Aquino گارد ساحلی فیلیپین برای نجات ۱۶ نفر از تانکر در حال غرق‌شدن Terranova و جلوگیری از نشت ۱.۴ میلیون لیتر سوخت.
• کاپیتان بیونگ‌سوک پارک و کاپیتان هیونگ‌تائک ایم از کره جنوبی برای عملیات شبانه نجات ۱۰ ماهیگیر از کشتی واژگون‌شده Danuri 136.
• کاپیتان هیون‌وو پارک و خدمه کشتی New Angel کره جنوبی برای نجات ۱۱ نفر سرگردان در آب‌های سرد.
• کاپیتان آتیل آیکان آکسوی و خدمه یدک‌کش Kurtarma 5 ترکیه برای جلوگیری از برخورد کشتی Bunun Ace به ساحل و شناورهای دیگر.
• خدمه نفتکش T. Caroline ترکیه برای نجات ۲ نفر از قایق غرق‌شده Delfin و Deniz.
• خدمه بالگرد CG-6048 گارد ساحلی آمریکا در کدیاک برای عملیات نجات شبانه فراتر از محدودیت‌های عملیاتی در نجات ملوانی بیهوش از کشتی Alaska Victory.

درباره جایزه شجاعت فوق‌العاده دریایی IMO
این جایزه هر ساله به افرادی اعطا می‌شود که در راه نجات جان انسان‌ها در دریا یا جلوگیری از آسیب به محیط زیست دریایی، شجاعتی فوق‌العاده از خود نشان داده‌اند.
مراسم امسال در نوامبر ۲۰۲۵ در مقر IMO لندن برگزار خواهد شد./

منبع: IMO
برچسب ها: IMO Award 2025 ، IMO ، IMO slogan ، International Maritime Organization (IMO) ، Lee Tae-Young ، کمیته بین‌المللی دریایی (CMI) ، کمیته منطقه‌ای اقیانوس هند (IOCINDIO) ، کمیسیون بین‌دولتی اقیانوس‌شناسی (IOC) ، دانشگاه جهانی دریانوردی (WMU) ، سازمان بین المللی دریانوردی ، سازمان بنادر و دریانوردی ، دریانوردی ، دریانوردان ، زنان دریانورد ، دریانورد ، صنعت دریانوردی ، ایمنی دریانوردی ، روز جهانی دریانوردی ، ایمنی و رده بندی ، استاندارد دریایی ، استانداردهای بین‌المللی دریانوردی ، آموزش نیروی متخصص دریایی ، نیروی متخصص دریایی ، وزارت راه و شهرسازی ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، علوم دریایی ، مهندسی دریا ، مهندسی دریایی ، دریا ، دریایی ، صنایع دریایی ، صنعت دریا ، صنعت دریایی ، توسعه دریامحور ، توسعه دریایی ، بنادر ، کشتیرانی ، حمل و نقل دریایی ، نیروی دریایی ، جایزه بین‌المللی دریانوردی ، حکمرانی دریا ، حکمرانی دریایی ، حکمرانی دریایی یکپارچه ، سیاست‌ های دریامحور ، سیاست های کلی توسعه دریامحور ، دریامحور ، اقتصاد آبی ، اقتصاد دریاپایه ، Certificates of Commendation ، Letters of Commendation ، Maritime Technology ، Marine Technology ، Maritime Engineering ، Marine Innovation ، انجمن مهندسی دریایی ایران ، موسسه رده بندی ایرانیان ، انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ، اتحادیه مالکان کشتی ، نجات جان انسان‌ها در دریا ، کنوانسیون سولاس ، ایمنی کشتی‌ها ، کنوانسیون ایمنی جان اشخاص در دریا ، SOLAS ، convention for the Safety Of Life At Sea ، انجمن صنفی کارگری دریانوردان ، انجمن دریانوردان تجاری ایران
ارسال نظر