تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۹۵۲۵
تعداد بازدید: ۱۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱

کامیابی ها و ناکامی های ما در دفاع ملی هر دو ناشی از علم و تکنولوژی بود

کامیابی ها و ناکامی های ما در دفاع ملی هر دو ناشی از علم و تکنولوژی بود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، بر لزوم حکمرانی علمی در کشور تأکید کرد.

به گزارش مارین نیوز از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین سیمایی در چهلمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور و به میزبانی دانشگاه تهران روز بیست و سوم تیرماه برگزار شد، حضور سرزده رئیس‌جمهور در این نشست را غیرمنتظره و مایه مباهات توصیف کرد.
وی با اشاره به ارائه دو گزارش در جلسه اخیر هیئت دولت درباره «ریزگردها» و «ناترازی‌های انرژی»، تأکید کرد: رئیس‌جمهور بارها بر نقش ملی و اجتماعی دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور تأکید کرده و از جامعه دانشگاهی خواسته‌اند که در کنار دولت، به حل چالش‌ها کمک کند.
وزیر علوم با اشاره به جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت: جدا از تدابیر فرماندهی کل قوا، مدیریت رئیس‌جمهور و انسجام ملی، نقطه قوت ما در این جنگ، فناوری و قدرت بازدارندگی در حوزه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بود که ریشه در توان علمی کشور دارد.
وی با اشاره به اتکای توان دفاعی ایران به علم و فناوری بومی، افزود: نیروهای نظامی کشور در این نبرد بسیار خوش درخشیدند، اما باید واقع‌بین باشیم؛ ناکامی‌ها نیز ناشی از بی‌توجهی به علم و فناوری بوده است. بنابراین، قوت و ضعف ما همواره در علم نهفته است.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم حکمرانی علمی در کشور، تصریح کرد: علم به ما قدرت ارزیابی می‌دهد. باید به علم اعتماد کنیم؛ البته حکمرانی علمی باید بر مبنای ماموریت‌های دست‌یافتنی باشد، نه آرمان‌های غیرقابل تحقق، چراکه این موضوع موجب ناکامی و ناامیدی خواهد شد.
وی با اشاره به سرمایه اجتماعی شکل‌گرفته در کشور، آن را از نقاط قوت در پیروزی اخیر دانست و خاطرنشان کرد: امروز بیشترین تجمع نخبگان کشور در دانشگاه‌های بزرگ صورت گرفته است و اطمینان می‌دهم که ما به مسئولیت اجتماعی اساتید و دانشگاه‌ها باور داریم.
وزیر علوم به طراحی و تدوین «نشان ملی دانشگاه اجتماعی» و آیین‌نامه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها از منظر مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های این رتبه‌بندی، توان دانشگاه در حل مسائل جامعه خواهد بود.
وی در پایان با بیان اینکه دانشگاه‌ها برای ایفای نقش مؤثر در حل مسائل کشور به حمایت و بودجه کافی نیاز دارند، از تدوین «بسته مرجعیت علمی و فناوری» در وزارت علوم خبر داد./

 

برچسب ها: رئیس جمهور ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، معاونت علمی و فناوری ، معاون اول رییس جمهور ، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، دفتر مقام معظم رهبری ، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری ، مجلس شورای اسلامی ، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، صنعت و دانشگاه ، صنایع دریایی ، صنعت دریا ، دانشگاه دریایی ، مهندسی دریا ، مهندسی دریایی ، دریا ، دریامحور ، توسعه دریامحور ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، اقتصاد دریاپایه ، دانشگاه ، دانشگاه ها ، رتبه بندی دانشگاه ها ، رتبه بندی ، موسسه رده بندی ایرانیان ، رده بندی ، انجمن مهندسی دریایی ایران ، کمیسیون انجمن های علمی ، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ، انجمن‌های علمی ایران ، ارتباط با جامعه و صنعت ، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، سازمان بنادر و دریانوردی ، سازمان صنایع دریایی ، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، وزارت صنعت، معدن و تجارت ، وزارت کشور ، وزارت راه و شهرسازی ، حکمرانی علم ، حکمرانی علمی ، حکمرانی دریایی ، حکمرانی دریایی یکپارچه ، سیاست‌های کلی نظام ، سیاست های کلی توسعه دریامحور ، سیاست گذاری یکپارچه دریایی
ارسال نظر